Neurologii au descoperit 6 moduri eficiente de a-ti mentine creierul sanatos

Care este secretul menținerii unui creier uman sănătos? De acord, întrebarea nu este ușoară. Din fericire, în ultimele decenii, neurologii au studiat-o activ, iar astăzi sunt pregătiți să împărtășească răspunsuri destul de interesante cu noi.

Vă oferim 6 sfaturi despre îngrijirea sănătății creierului dvs. de la Dr. Tara Swart:

Sfat 1. Dr. Swart recomandă consumarea următoarelor 5 alimente: somon, avocado, ouă, nuci și cereale, precum și ulei de palmier și de măsline.

Potrivit acesteia, în ciuda faptului că creierul uman cântărește doar unu-doua kilograme, absoarbe până la 20-30% din nutrienții care intră în organism, menținând în același timp o dietă echilibrată. În acest caz, glucoza este o resursă valoroasă pentru funcționarea normală a creierului.

Sfat 2. Durata adecvată a somnului. Pentru a curăța și relaxa normal, creierul are nevoie de un somn de 7 sau 8 ore. De aceea, somnul este atât de important.

Sfat 3. Refacerea echilibrului de apă. În fiecare zi este recomandat să bei jumătate de litru sau apă pentru fiecare 15 kg sau greutate corporală. Pentru un om obișnuit, aceasta este de aproximativ 3 litri de apă pe zi.

Sfat 4. Oxigen. Doar 10 respirații profunde făcute înainte de o întâlnire importantă pot trimite resursele suplimentare necesare creierului dvs. pentru o muncă mai eficientă.

Sfat 5. În mod ideal, ar trebui să vă deplasați pe parcursul zilei, făcând în medie 10.000 de pași.

Sfat 6. Meditație. S-a dovedit științific că ședințele zilnice de meditație de 12 minute reduc nivelul hormonilor de stres din sânge, cresc expunerea între reacția emoțională instinctivă și modul în care vei acționa sau la ce vei începe să gândești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *