Faceți aceste lucruri înainte de culcare și vă veți trezi dimineața plină de energie

Ora de culcare este sacră. Ceea ce faci înainte să mergi, va determina calitatea somnului și energia cu care te trezești a doua zi dimineața.

Mi se părea că, cheia succesului stă în rutina de dimineață, dar apoi mi-am dat seama că nu joacă niciun rol dacă te trezești obosit și fără viață. De acord, este greu să te dai jos din pat și să începi vesel ziua dacă nu ai dormit suficient și ai distrus-o ieri.

Ziua ta începe din seara precedentă. Experimentați următoarele lucruri înainte de a adormi.

Elibereaza-ți mintea

Fiecare nouă zi  ne umple mințile cu un flux imens de gânduri, idei, probleme și povești care se repetă la nesfarsit.

Elibereaza-ți mintea înainte de a te culca. Permiteți ca toate acestea să dispară, evitați să scăpați de meditații de noapte și de insomnie.

Încercați aceste trucuri:

-Scrie-ți gândurile înainte de a te culca,
-Vorbeste cu partenerul despre cum a mers ziua ta,
-Urmărește câteva emisiuni stupide la televizor.

Îmi place mai ales al treilea punct. Personal, mă uit adesea la programul „Big Repair”, deoarece simplitatea lui vă permite să evadați din gânduri și să vă concentrați pe amenajarea fizică a casei. Nu voi deveni niciodată constructor și chiar mai mult, nu am de gând să construiesc o casă sau să încep o renovare.

Acest program nu are niciun sens pentru mine. Nu am ce învăța de la el și sunt puțin interesat de ceea ce se întâmplă pe ecran. O astfel de oprire absolută a creierului ajută la curățarea minții. Mulți dintre prietenii mei spun că „televiziunea stupefiantă” îi ajută să scape de gânduri înainte de a merge la culcare. Încercați și voi.

Relaxeaza-te

Pentru a vă pregăti pentru culcare, mai întâi trebuie să vă relaxați puțin. Stai jos, relaxează-te, relaxează-te pe canapea, culcă-te pe podea, odihnește-te pe pat sau alege-ți propriul mod de relaxare.

Într-o oarecare măsură, relaxarea înainte de culcare implică o tranziție a mintii într-o stare calmă. Cu toții avem un fel de activitate care ajută la ameliorarea tensiunii. Aveți grijă de ele înainte de a merge la culcare.

Faceți un duș fierbinte

Un duș înainte de culcare este o modalitate excelentă de relaxare. Singurul lucru care contează este timpul pe care îl petreci singur cu apa care curge pe întregul corp. Sunetul și mișcarea apei au un efect meditativ care nu poate fi explicat științific.

Nu mai mâncați înainte de culcare

Mâncarea inainte de culcare este o idee proastă. Corpul tău are nevoie de odihnă, la fel se întâmplă și cu stomacul.

O modalitate de a-mi crește nivelul de energie a fost să stabilesc o „perioadă de post” zilnică. Nu mănânc nimic între orele 20:00 și 7:00. Acest lucru oferă corpului meu suficient timp pentru a recupera și a lua o pauză de la atac sau un număr infinit de calorii .

Permiteți corpului să se relaxeze și renuntati la gustările târzii.

Petreceți timp cu partenerul

Petrecerea timpului cu persoana iubită (sau cu persoanele dragi dacă nu aveți un partener) este o modalitate de a vă simți conectat cu o altă persoană înainte de a merge la culcare.

După-amiază, petrecem mult timp vorbind la telefon și în fața ecranului computerului, uitând că există și oameni în lume. Întreband oe cineva cum si-a petrecut  ziua a ajuta sa distragă atentia  si este un alt mod de a-ți curăța mintea.

Înainte de a merge la culcare, încercați să restabiliți contactul cu lumea oamenilor.

Calmează-ți grijile

Gândurile pline de emoții nu te vor lăsa să adormi, forțând creierul să funcționeze. Dar într-un vis nu îți poți rezolva problemele. O idee minunată aici este să vă acceptați propriile experiențe și să încercați să le calmați mâine dimineață, fără a veni cu planuri de acțiune noaptea.

Înainte de culcare, este important să ieșiți din modul de căutare pentru posibile soluții și să treceți la modul de odihnă.

Gândește-te la tot ce ai obținut.

Am descoperit că gândirea la succesul meu mă ajută să adorm.

Listând toate succesele actuale din mintea ta, ai un sentiment de mândrie, ceea ce dă sens zilei pe care ai trăit-o. Toate bătăliile tale devin justificate, iar acest gând relaxează perfect mintea înainte de a te culca.

În fiecare zi realizăm multe lucruri, acest lucru vă poate ajuta să vă pregătiți pentru mâine.

Nu mergeți pe rețelele de socializare înainte de a merge la culcare

Tot ceea ce este necesar pentru insomnie garantată este să citiți câteva comentarii aleatorii sau să comparați succesele cu străinii. Când vine vorba de rețelele de socializare, există întotdeauna dorința de a citi o altă postare, de a lăsa un alt comentariu, de a afla mai multe despre un alt autor, de a citi un alt fapt amuzant sau de a face cunoștință cu o altă oportunitate.

Vizitarea rețelelor sociale înainte de culcare determină creierul să călătorească milioane sau mile pe oră, iar acesta este exact opusul odihnei. Rețelele sociale provoacă apariția gândurilor și sunt o sursă de o cantitate uriașă de informații care intră în creier cu viteză mare. Astfel, nu se poate relaxa cu siguranță.

Încercați să vă deconectați de pe rețeaua socială cât mai devreme pentru a găsi timp pentru a vă relaxa și a vă pregăti pentru ziua viitoare. Mâine va fi timp pe rețeaua socială.

Fii recunoscător pentru un lucru

Nu trebuie să te străduiești pentru armonie spirituală și să fii smerit. Aprecierea a ceva te ajută să realizezi cât de mult ai deja. În fiecare zi primești un cadou – când ceva merge bine printre toate acele lucruri care merg prost. Și acest cadou este un subiect minunat pentru discuții.

În fiecare zi în lume, ceva special se întâmplă pentru tine. Ce este asta? Ți-a pornit mașina? Cineva a ținut ușa pentru tine? Colegul tău te-a tratat cu o cafea delicioasă? Cumpărătorul a făcut ce ai vrut de la el? Ați citit cartea dorită? Astăzi, multe s-au întâmplat așa cum a fost planificat și, dacă vă amintiți cel puțin un lucru, vă puteți pregăti pentru mâine și vă puteți trezi plin de energie.

Sursa: cluber.com.ua

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *