Cercetătorii dezvăluie primele 5 secrete ale longevității persoanelor care au trăit mai mult de 100 de ani.

Cercetătorii identifică diverși factori datorită cărora centenarii reușesc să supraviețuiască până la vârsta lor venerabilă. Iată 5 dintre ele:

1. Păstrați o atitudine pozitivă.
Viața noastră este o cursă de soricel continuă, în care nu există niciun câștigător. Cu toate acestea, gândurile negative fac mult mai mult rău decât credem noi.
Starea de sănătate depinde în mare măsură de vibrațiile noastre interne. Dacă suntem oameni zgârciți, zadarnici, purtând un negativ în noi înșine, acest lucru ne va afecta în mod inevitabil sănătatea. Mintea are o influență mare asupra corpului și invers. Oamenii fericiți trăiesc mai mult, iar viața lor este mult mai împlinitoare.

2. Păstrați simțul umorului
Vedeți, viața este prea scurtă pentru a o trăi cu o expresie sumbră și sa luați totul prea în serios. Începeți să vă raportați la ceea ce vi se întâmplă, cu o oarecare ironie. Această abilitate va deveni bunul tău ajutor în viață.

Râdeți mai mult și în cele din urmă eliberați-vă de povara trecutului. Cu adevărat va fi cel mai bun medicament pentru dumneavoastră.

3. Trăiește moderat
Ne epuizăm cu obiective materialiste. Până la vârsta de 40 de ani, începem să simțim dezamăgire, oboseală, ură pentru munca noastră, dar continuăm în continuare cursa. Și totul pentru ce? Nu, nu trebuie să visezi mai puțin. Deloc. Dar va fi bine dacă începeți să practicați moderația.

Cu cât este mai realist obiectivul, cu atât mai rapid îl poți atinge și cu atât mai mult timp va trebui să te bucuri de ceea ce ai obținut. Această regulă se aplică și stilului tău de viață. Nu este nimic în neregulă cu faptul că, de exemplu, îți place să bei un pahar de bere sau să mănânci ceva nu cel mai sănătos. Practicați moderatia și nu vă va dăuna sănătății.

4. Păstrează-ți creierul în formă bună
Un creier inactiv este atelierul diavolului, spune o veche vorbă. Și acestea sunt cuvintele potrivite. Ocupați-vă cu ceva. Începeți să rezolvați puzzle-uri și puzzle-uri.

De fapt, în secolul 21 nu există nicio problemă în a găsi astfel de distracții pentru tine și creierul tău. YouTube este doar un klondike de astfel de charade și ghicitori. Utilizați această resursă.

Păstrându-ți mintea tonifiată, îți vei ajuta corpul să rămână sănătos cât mai mult timp.

5. Păstrați corpul curat.
Igiena este de cea mai mare importanță. Spălați-vă mâinile înainte de a mânca și urmați reguli simple de igienă personală.

Sursa: cluber.com.ua

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *