10 lucruri pe care sa nu le mai faci după 50 de ani

10 prejudecăți de la care sa-ti iei rămas bun după 50 de ani

Să vorbim despre acțiuni, obiceiuri și prejudecăți, de la care este timpul să ne despartim și pe care trebuie să încetăm in a le după 50 de ani.

1. Dieta.
În primul rând, nu funcționează. Mai mult decât atât, pe termen lung, acestea duc doar la creșterea în greutate. În al doilea rând, dietele strică starea de spirit, caracterul și calitatea vieții.

2. Vopseaua peste părul gri.
Nu, vopsirea părului este întotdeauna binevenită. Dacă doriți  și este culoarea care vi se potrivește. Nu pentru a ascunde părul gri, ci pentru a vă bucura de propriul aspect.

3. Lasati lucrurile importante pentru mai târziu.
Există o clasificare a cazurilor. Important și urgent – ce trebuie făcut chiar acum și ce contează pentru tine. Lucruri de rutină gospodărești neimportante, dar urgente, cărora trebuie sa le acorzi timp. Neimportant și care nu este urgent – angajarea în a face tot felul de prostii opționale. Și în sfârșit, important și nu urgent.

Aceasta este exact ceea ce vă interesează cu adevărat, dar de obicei nu aveți suficient timp. De exemplu, desenați. Sau învățați cu plăcere o nouă limbă străină. Sau mergi la dans. Sau mergi la capatul lumii. Încercați să continuați această serie singuri – așa că deja ați realizat că pentru dvs. personal este important și nu este urgent.

Deci, după cincizeci de ani, este deosebit de dăunător să continuăm să renunțăm la aceste lucruri importante care nu sunt urgente . Alocați cel puțin o oră pe zi sau câteva ore pe săptămână – dar întotdeauna și regulat pentru probleme importante și urgente. Vei vedea cum viața ta va deveni vizibil mai fericită.

4. Să fii timid de greșelile tale.
Există puține lucruri în lumea lucrurilor la fel de interesante, inspirate și respectuoase ca o persoană matură care spune cu sinceritate povestea amăgirilor sale. În același timp, menținerea capacității de autoironie este în general aerobatică.

5. „Dedicați-vă” copiilor și nepoților.
Fericire uriașă atunci când ai nevoie cu adevărat de cei dragi. Dar fericirea este și atunci când cei dragi se susțin reciproc în realizarea unui vis.

6. Repetați trecutul.
Chiar și în sensul literal – dacă mergeți în mod regulat (plimbare, înot și zbor) din punctul A în punctul B, experții creierului recomandă abaterea periodică de la ruta obișnuită. Noile conexiuni neuronale nu se vor crea singure, iar creierului trebuie să li se ofere în mod constant o nouă muncă.

Nu este atât de important cum îți surprinzi creierul. Indiferent dacă rezolvați probleme de șah, mergeți cu pieptul sau cu cruce – principalul lucru este că învățați ceva nou. De fapt, urmează acest sfat la orice vârstă. Dar după cincizeci de ani, este vital pentru activitatea creierului și sănătate.

7. Să vă faceți griji despre ce cred ei despre voi.
După cincizeci de ani, încetați să vă faceți griji pentru părerile altora. Face viața mai ușoară și te ajută să acționezi și să arati așa cum îți dorești.

8. Justificați inacțiunea prin lipsa de bani.
Poate cea mai comună plângere în comentariile la orice poveste despre o viață fericită după cincizeci de ani este o plângere privind lipsa de bani. Cum ar fi „dacă aș avea bani, aș fi și eu. Aș fi minunat atunci. Prin urmare, deseori scriem povești despre oameni care reușesc să fie „uriași” fără bani. Mai precis, imediat ce apare „ogogo”, banii pentru asta sunt cumva găsiți. Cred serios că aceasta este o regulă universală a vieții.

9. Disperarea în căutarea iubirii.
În primul rând, principalul lucru: Brad Pitt (53 de ani) – din nou singur.

10. Exclude imposibilul.
Fii realist – cere imposibilul. Dacă înainte de aceasta mulți nu aveau determinare internă și maturitate, atunci după 50 de ani este timpul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *